One Pub posiluje pozici Dotykačky v sektoru pohostinství


Pokladní specialista na sektor gastro služeb se spojil s jedním z leaderů na trhu EET pokladen, společností Dotykačka. Cílem sloučení je posílení tržní pozice v Česku, zvýšení konkurenceschopnosti v dalších fázích EET a lepší pozice pro expanzi do zahraničí. Sloučená společnost bude svoje služby v oblasti pokladních systémů nadále nabízet pod značkou Dotykačka.

„Rozhodnutí předcházela důkladná analýza pozice obou společností na trhu, jejich strategie a dosavadních obchodních výsledků. Společně jsme dospěli k tomu, že sloučení nám umožní rozvíjet z obou pokladních systémů to nejlepší,“ přibližuje ředitel společnosti Dotykačka Petr Menclík.

Spojením vznikne společnost, která bude na českém trhu obsluhovat téměř 12 tisíc firemních uživatelů, podnikajících v sektorech gastro, ubytování, obchodu a služeb. „Naše společnost od začátku své existence sázela na vynikající znalost prostředí restaurací, barů a dalších stravovacích zařízení. Dotykačka má zase velmi dobře vybudovanou pozici v segmentu malých a středních firem napříč různými obory podnikání. Spojením obou firem se rozšíří portfolio nabízených funkcí i služeb,” popisuje ředitel společnosti One Pub Pavel Friedrich.

Obě firmy chtějí epxandovat i za hranice. Jednou z prvních zemí má být Polsko, kde se v současnosti připravuje novela zákona o elektronické evidenci tržeb. V plánu je však průnik i na další zahraniční trhy. „Věříme, že díky zkušenostem z tuzemského trhu se nám v budoucnu podaří úspěšně bojovat nejen v Evropě,“ uzavírá Petr Menclík.

Více také na www.zboziaprodej.cz.

Zajímá vás, jak se změnil trh po zavedení EET a jaké jsou perspektivy českého pohostinství? Přijďte také diskutovat s Pavlem Friedrichem a dalšími experty na odborný kongres FOR GASTRO & HOTEL 2017. Registrujte se již dnes!