Český statistický úřad na přelomu jara a léta opět uveřejnil mzdový růst v České republice. Jak vyplynulo ze získaných informací, výplaty zaměstnanců v ubytování, stravování a pohostinství patří stále mezi nejnižší.
"V ubytování, stravování a pohostinství braly mzdy nižší než 16 000 korun dvě třetiny zaměstnanců, v administrativních a podpůrných činnostech pak téměř polovina," uvádí úřad. Mezi typická nízkovýdělková zaměstnání patří číšníci a servírky, pracovníci ostrahy, uklízeči, pouliční prodejci, pomocníci v kuchyni, švadleny, dělníci v oblasti výstavby budov nebo pomocní nekvalifikovaní pracovníci ve službách. Na druhé straně v informačních a komunikačních činnostech a také v peněžnictví a pojišťovnictví pobírala více než třetina zaměstnanců mzdy nad 50 000 korun.
Zajímají vás další horká témata z HoReCa trhu? Přijďte diskutovat na největší kongres pro HoReCa profesionály – FOR GASTRO & HOTEL 2017. Registrujte se již dnes!