Pivo v létě u Čechů vede na plné čáře


Češi patří trvale mezi světové rekordmany ve spotřebě piva a jinak tomu není ani v období letních měsíců. Víme, které druhy zlatavého moku jsou v restauracích stále větším hitem!

Pomyslným vítězem se v období horkého léta u zákazníků stávají tzv. lehčí piva. Výrazně totiž vzrostla spotřeba radlerů a nealkoholických piv. Ty se opět dostávají do módy po několikaletém útlumu a jsou pro restaurační zařízení stabilně rostoucí kategorií. „Jen vloni se prodej ochucených variant nealkoholického Birellu zvýšil o plné dvě třetiny a čísla i nadále rostou“, shrnuje Jitka Němečková z Prazdroje. Dvouciferné nárůsty řady Cool hlásí i Staropramen.     

Podle dosavadního tempa lze předpokládat, že by letos mohla vzrůst spotřeba piva v přepočtu na jednoho obyvatele. Ta v loňském roce klesla o 5 litrů (10 piv) na 138 litrů. Setrvale klesá už delší dobu, nicméně i tak Češi s přehledem drtí zbytek Evropy.

Změnám v pohostinství se i letos bude věnovat KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Na zdraví! Registrujte se již dnes.

 

Zdroj: MF Dnes