PROGRAM
Hlavní téma: LIDSKÝ FAKTOR
Moderátor: Vlasta Korec
10.00–10.30 Registrace účastníků
10.30–10.45 Zahájení kongresu a vernisáž veletrhu
10.45–11.00 Pohostinství a ubytování očima statistiky. Jana Gotvaldová, Český statistický úřad
Co nám brání v podnikání? Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR
11.00–12.00 Panelová debata: Válka o talenty začala!
moderátor: Petr Král, Český rozhlas
Kde jsou a jak je najít jako první? Nahradí cizinci chybějící personál?
Jaká pravidla platí pro zaměstnávání lidí ze zemí mimo EU?
Jak vrátit prestiž učebním oborům pro hotely a restaurace?
Kateřina Štěpánková, Ministerstvo práce a sociálních věcí
Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR
Radek David, restaurace Babiččina zahrada a La Veranda
Roman Sejval, Bukaschool
Miloslav Pecho, Hotelový marketing
12:00–13:00 Oběd
13.00–13.30 Gastronomie 2.0. Štěpán Tůma, Sodexo Benefity
13.30–14.00 Kuchaři nové generace: Jaký je koncept budoucnosti? Jiří Horák, ARDO
14.00–14.30 Za stejné peníze více muziky. Stanislav Sekyra a Petr Stádník, MAKRO Cash & Carry
14.30–15.00 Digitální guláš - proč vás nenajdou a proč nenakoupí. Vladimíř Buťa, Mediatel
15.00–15.30 Foodstyling Workshop. Petr Heneš, Made in Japan