Sladká tečka podle Radka Davida


Ochutnejte dezert, který přímo před Vámi na pódiu připraví šéfkuchař restaurací La veranda a Babiččina zahrada Radek David. Těšte se na Cremeux ze slaného karamelu a čokolády, čokoládovou hlínu, malinový gel a maliny. 

Svoji kuchařskou kariéru Radek odstartoval hned po vojně v hotelu Adria Praha, následovala restaurace Rybí trh a hotel Radisson SAS Alcron Praha.

Do svých restaurací La Veranda a Babiččina zahrada, začal jako jeden z prvních šéfkuchařů u nás nakupovat produkty od českých farmářů. Portfolio jeho restaurací tvoří aktuálně také The Bistro a síť šesti restaurací Fajnaja Familia na Ukrajině, kam pravidelně odlétá šestkrát do roka. Jeho srdeční záležitostí je ale restaurace La Veranda, doporučovaná také průvodcem Michelin, kde se pod jeho taktovkou už šestnáct let připravuje moderní francouzsko-italská kuchyně s asijským nádechem.

Radek David odjíždí každoročně na pracovní stáže do zahraničí. Vařil v Londýně v restauracích zvučných jmen jako jsou Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room. Inspiraci sbíral v Provence v restauraci La Chassagnette, nebo v Piemonte v restauraci Violetta. Zúčastnil se více než šedesáti kuchařských soutěží, na nichž získal řadu ocenění. Jako autor se podílel na knihách - Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně, spolupracuje také na knihách s Romanem Vaňkem z Prakulu. Nejraději vaří českou, francouzskou, italskou nebo středozemní kuchyni. Zvláštní zálibu má právě v dezertech.

Nenechte si ujít Radka Davida v akci a registrujte se na kongres už dnes!