Novým lídrem trhu s pokladnami pro EET je Solitea


Brněnská společnost Solitea získala 53 procent ve výrobci pokladen Dotykačka. Přes něj poté ovládla společnost Smart Software, která provozuje pokladní systém Markeeta. Solitea se tak stala lídrem na trhu s pokladnami a softwarem pro elektronickou evidenci tržeb a bude nově obsluhovat více než 24 tisíc zákazníků.

„Co se týče působení na českém trhu, aktuálně nepočítáme se sjednocením Markeety a Dotykačky, na trhu se svojí funkčností skvěle doplňují. Pro nejmenší zákazníky budeme i nadále v Česku a na Slovensku dodávat bezplatnou EET pokladnu Profi Účtenka,“ uvedl předseda představenstva holdingu Solitea Martin Cígler.

EET začala platit 1. prosince 2016 pro restaurace a ubytovací zařízení a od března 2017 pro podnikatele ve velkoobchodu a maloobchodu. Do letošního února evidovalo v EET své tržby na 180.000 podnikatelů. Ministerstvo financí uvedlo, že jen v roce 2017 přinesla EET veřejným rozpočtům 7,9 miliardy korun navíc.

Třetí fáze měla začít 1. března 2018 a týkat se měla stánkového prodeje občerstvení bez stolů a židlí, prodeje na farmářských trzích či služeb účetních, advokátů a lékařů. Od června 2018 se měli zapojit i vybraní řemeslníci. Ústavní soud ale v prosinci 2017 začátek třetí a čtvrté etapy zrušil.

Jak digitalizace v podobě EET ovlivnila váš podnik? Přijďte diskutovat s kolegy z oboru na KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Registrujte se již dnes!

Zdroj: Redakce Seznam, ČTK