PROGRAM
Hlavní téma: NOVÝ ÚDĚL: UDRŽITELNOST
Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST, který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství. HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti?
PROGRAM KONGRESU
09.30 Zahájení kongresu a veletrhu FOR GASTRO & HOTEL
moderátor: Vlasta Korec
úvodní slovo: Miloš Škorpil, český ultramaratonec, propagátor zdraveného životního stylu a zakladatel běžecké školy
09.45 Limity zeleného provozu – kdy ještě dávají smysl?
Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR
10.05 Udržitelnost skrze rostlinné alternativy
Tomáš Kofroň, Green Heads
10.25 ESG a úspora vody v gastronomii a hotelnictví
Zdeněk Vokurka, Ondřej Král, Ing. arch. Václav Šlapák, EcoStep
10.45 Vítězové a poražení v gastronomii za uplynulý rok
Vladimír Sirotek, Dotykačka ČR
11.05 Přestávka na kávu
11.25 Komunitní energetika – jak se může dotknout provozovatelů hotelů a restauraci? Jak získat
dotace?
Martin Kloz, Ministerstvo životního prostředí
11.45 Přírodní minerální vody v enviromentálních souvislostech
Klára Hálová, Mattoni
12.05 Zero Waste na talíři
Marcela Šimková, Data Servis
12.25 Zažij, poznej a ochutnej Vietnam
Tung Nguyen, Master Vietnam a Lucie Pštrosová, Sapa Trip
13.00 Občerstvení
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2023