Pro restaurace je rozvolnění možnost poslední spásy


Rozvolňování pokračuje a povolení otevřít se vztahuje již i na gastronomický trh kaváren, vináren, restaurací i hospod. Ovšem restauratéři jsou obezřetní, otvírají zatím pomalu a často na testovací provoz. Objem otevřených hotelových podniků silně závisí na lokalitě: horská střediska se těší letnímu zájmu turistů a radostně otevírají, kdežto pražské podniky, které jsou závislé na mezinárodním cestovním ruchu, fungují zhruba třetinově.

Dle dat firmy Dotykačka, pokladního systému, který využívá čtvrtina tuzemských gastro podniků, je letos v červnu oproti běžnému období otevřeno přibližně 75 % podniků. Mluvčí pivovaru Staropramen uvedla, že mnoho z jejich odběratelských restaurací plánuje otevřít na následující týdny v režimu testu, jehož výsledky následně ukáží, jestli budou v provozu vůbec pokračovat.

Zdroj: seznamzpravy.cz