Jaké jsou aktuálně největší výzvy pro gastropodnikatele?


Nejen malé restaurace zasáhla vlna koronavirových opatření. S nepříznivou situací se potýkala i řada projektů, které měly své místo v tuzemské gastro scéně skvěle vybudované.

Luboš Kastner, zakladatel Českého gastronomického institutu a spolumajitel sítě Hospodska a Pavel Maurer, food kritik a zakladatel Prague Food Festivalu řeší otázky spojené s obtížnou situací také.

Podle Luboše Kastnera je největší výzva letošního roku spojená s ekonomickou stabilitou podniku a zároveň možností se dál posouvat. Proto pracuje na nových gastro konceptech pro klienty a v roce 2022 plánuje v Plzni otevřít dva nové podniky.

Pavel Maurer považuje na nejdůležitější počítat, předvídat a hledat správné lidi do týmu. Klade důraz na potřebu kvalitního personálu místo kvantity restauračních podniků v Česku. Jak důležité je zaměřit pozornost na edukaci a nabírání nových pracovních sil se dozvíte na kongresu FOR GASTRO & HOTEL.

 

Zdroj:  Newstream