„Dvanáctka“ je nejprodávanějším pivem v restauracích


Dvanáctistupňová piva v restauracích lidé nejvíce oproti ostatním pivům pijí v Praze a na západě Čech, ale také na severní Moravě. Nejmenší je pak jejich obliba na jižní Moravě. Jedenáctistupňové pivo si lidé nejradši dopřejí v restauracích na jižní Moravě, „desítku“ pak v západních Čechách.

Dvanáctka je už nejvíce prodávaným pivem v restauracích. Vyplývá to z dat agentur Nielsen a Dataservis. Zajímavostí je i rostoucí oblíbenost regionálních pivovarů, které ale často jsou součástí nadnárodních společností.

Výstav českých pivovarů se loni zvýšil o 1,9 procenta na rekordních 20,5 milionu hektolitrů piva a nealka. Domácí spotřeba zůstala 143 litrů piva na hlavu, uvedl již dříve Český svaz pivovarů a sladoven.

Ačkoliv spotřeba zůstala stejná, o 200 tisíc hektolitrů se zvýšilo celkové množství vypitého piva na 16,4 milionu hektolitrů. Svaz to vysvětluje rostoucím počtem obyvatel Česka.

Zdroj článku: idnes.cz

Také vás zajímá aktuální dění na českém trhu hospod a restaurací? Přijďte diskutovat na největší kongres pro HoReCa profesionály – FOR GASTRO & HOTEL 2017. Registrujte se již dnes!