Restart restaurací? Pohostinství čelí výzvám i po covidu


Pandemie koronaviru zasáhla celé gastro odvětví. Většina omezení je sice již minulostí, komplikace spojené s nedostatkem personálu či zdražováním potravin jsou však více než aktuální.

Tomáš Karpíšek, zakladatel sítě Ambiente, řeší téma nedostatku personálu stejně jako převážná většina tuzemské gastro scény. Zároveň klade důraz na důležitost využívání moderních technologií, kterými jsou například objednávky pomocí QR kódů.

„Hledáme způsoby, jak inzerovat a přilákat zaměstnance a snažíme se našim lidem zajistit co nejlepší pracovní podmínky. Tenhle problém se ale nevyřeší ani za pár let…“

Více o problematice nedostatku personálu, potřebě propagace oboru a investice do vzdělávání zaměstnanců se dozvíte na letošním Kongresu FOR GASTRO & HOTEL.

 

Zdroj: https://www.newstream.cz/enjoy/gastronomii-ceka-nelehky-rok-restauracim-stale-chybi-personal