KONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2023


PROGRAM


 

Hlavní téma: NOVÝ ÚDĚL: UDRŽITELNOST

Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST, který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství. HoReCa sektor čelil v nedávné době mnoha výzvám, ať už to byl covid, válečné konflikty nebo energetická krize. Nyní stojí před dalším údělem - nutností žít v souladu s green dealem a novými environmentálními předpisy. Je to lepší cesta pro zákazníky, nebo jen další břemeno pro podnikatele? Dá se vůbec prosperovat v éře ne/udržitelnosti?

 

PROGRAM KONGRESU

09.30   Zahájení kongresu a veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 

   moderátor: Vlasta Korec
   úvodní slovo: Miloš Škorpil, český ultramaratonec, propagátor zdraveného životního stylu a zakladatel běžecké školy

09.45   Limity zeleného provozu – kdy ještě dávají smysl?
            
Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR


10.05   Udržitelnost skrze rostlinné alternativy 
            Tomáš Kofroň, Green Heads


10.25   ESG a úspora vody v gastronomii a hotelnictví
            Zdeněk Vokurka, Ondřej Král, Ing. arch. Václav Šlapák, EcoStep

 

10.45   Vítězové a poražení v gastronomii za uplynulý rok
           
Vladimír Sirotek, Dotykačka ČR

 

11.05   Přestávka na kávu

 

11.25   Komunitní energetika – jak se může dotknout provozovatelů hotelů a restauraci? Jak získat
            dotace?
 
            Martin Kloz, Ministerstvo životního prostředí

 

11.45    Přírodní minerální vody v enviromentálních souvislostech
             Klára Hálová, Mattoni
 

12.05   Zero Waste na talíři
            Marcela Šimková, Data Servis


12.25   Zažij, poznej a ochutnej Vietnam
            Tung Nguyen, Master Vietnam a Lucie Pštrosová, Sapa Trip

 

13.00  Občerstvení

 

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2023