Helpy hour, nafukovací hospoda aneb jak se bojuje s koronou v zahraničí


S nápadem, jak zachránit v Belgii bistra a bary, přišel svaz kaváren Fedcaf se svým projektem „helpy hour“ (pomocná hodinka), který odkazuje na známou a velmi oblíbenou „happy hour“ (šťastná hodinka), během které se dají koupit dva drinky za cenu jednoho. U helpy hour to funguje ale přesně obráceně – jeden drink za cenu dvou.

„Je to jednoduché, ale silné gesto na pomoc majitelům barů, aby udrželi své podniky při životě,“ odůvodnil Fedcaf svůj plán, který má branži uchránit před vlnou bankrotů.

 „Dlouhá léta podniky hýčkaly zákazníky prostřednictvím happy hour. Teď se to pokusíme otočit a s pomocí helpy hour udržet bary nad vodou,“ řekla Diane Delenová, předsedkyně Fedcafu.

 

Když nemůžou Britové do hospody, musí hospoda k nim. Britská firma z Manchesteru svým zákazníkům nabízí, že jim postaví nafukovací hospodu přímo na jejich pozemku. „Možná, že teď lidé nemůžou vyrazit na pivo do hospody, my jim ale hospodu přivezeme přímo na zahradu,” říká Claire Lambertová.

S velkým ohlasem se setkala skutečnost, že hospoda je vyzdobena ve stylu tradičních britských putyk. „Lidé ji využívají třeba na oslavy narozenin nebo setkání s přáteli. Je to zajímavé a netradiční,” říká Lambertová. Firma také důsledně dbá na dezinfekci po každém jejím použití. Za pronájem hospody si firma účtuje 495 liber (14 600 korun) a může pojmout až 40 lidí.

Zdroje:

www.novinky.cz

www.novinky.cz