Projekt pro perfektní pivo „Jak Vám dnes chutná Bernard“


Pivovar Bernard spustil projekt, který restauratérům a hospodským pomáhá čepovat perfektní pivo a vyhnout se chybám, které mohou zákazníky odradit.

Stanislava Bernarda, spolumajitele Rodinného pivovaru Bernard po neblahé zkušenosti při pití piva v jedné restauraci napadlo, že zákazníci potřebují dostat možnost v reálném čase jim sdělit, jak jim jejich pivo chutná. „Přál jsem si, aby výčepní věděl, jak na to, aby pivo bylo perfektní a vraceli se mu zákazníci,“ popisuje jeho ideu.

Bernard si zakládá na vysoké kvalitě piva, které se čepuje ve čtyřech tisícovkách restaurací, hospod a barů. Všechny podniky byly přizváni ke spolupráci na projektu „Jak Vám dnes chutná Bernard“, jež je komunikačním mostem mezi zákazníky, provozovateli a pivovarem. „Lidé se přes QR kód na táccích mohou připojit do webového rozhraní a ohodnotit kvalitu piva ve své hospodě 1 až 5 hvězdičkami. Když dají 3 hvězdičky a méně, jsou požádáni o komentář, co je s pivem špatně, třeba jestli není dost studené či nedrží pěna,“ vysvětluje obchodní ředitel Zdeněk Šípek. Hodnocení není veřejné, míří do pivovaru, kde se ohlasy vyhodnocují. „Při nízkém počtu hvězdiček někdo z nás co nejrychleji vyráží do daného podniku, najde příčinu problému a poradí řešení.“

Zájem provozovatelů o zapojení do projektu je nad očekávání veliký, zapojila se drtivá většina podniků. Spustili i poradenský web, který nemá v ČR obdoby s komplexními informacemi o správném pečování o kvalitu piva – od péče o výčep přes sanitaci a návody na řešení problémů po rady pro nejlepší čepování piva i různé tipy a triky.

Pivovar Bernard svým projektem nabízí restauratérům a hospodským návod, jak se vyhnout chybám a čepovat skutečně perfektní pivo.

Zdroj:gastrohotel.cz