REVOLUCE V GASTRONOMII?


Chat GPT za vás nejen sestaví menu, ale i investiční plán.

Poslední měsíce přinesly v Praze zvýšenou diskusi mezi „vzdělanci“ ohledně webové aplikace založené na chatbotu GPT, která se stala středem pozornosti a nejdiskutovanějším společenským tématem.

Chatbot (počítačový program určený k automatizované komunikaci s lidmi) od společnosti OpenAI (nezisková organizace pro výzkum umělé inteligence) má potenciál stát se běžně využívaným cenným partnerem pro podnikatele v gastronomii, kteří chtějí excelovat ve všech aspektech svého podnikání.

Například při sestavování menu, vytváření příspěvku pro sociální média, přípravě na obchodní jednání nebo evidenci smluv.

„Covid ukázal, že české gastro má hodně příležitostí a zároveň výzev. Zdejší trh restaurací zůstává i po pandemii v rámci Evropy nejvíc fragmentovaný. A jeho jednotlivé částečky mezi sebou nikdy nesdílely know-how. Věřím, že by se to teď mohlo začít měnit a že právě Al tomu může dát důležitý impuls.“ Těmito slovy uvedl Luboš Kastner seminář věnovaný tzv. umělé inteligenci v gastronomii a zaměřený zvláště na to, jak veřejně přístupnou textovou konverzaci s chatbotem od OpenAI využít k rozvoji „gastroprovozu“ i ulehčení práce v něm.

Co je AI a proč uvozovky? K tomuto tématu se vyjádřil serveru Seznam Zprávy úspěšný vývojář Tomáš Mikolov z ČVUT.

A o dalších tématech např. Příklady praktického využití, Řešení komplexních problémů, Dobrý sluha, nikoli náhrada lidského rozumu se můžete dovědět v aktuálním vydání čtvrtletníku GASTRO REPORT & MINUTKA , oficiálním časopise Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Zdroj: www.gastro-report.cz